Visningar: 1266
Garageinspelning med Tommys 1966
The Deans Beats / Bandets medlemmar: Urban Stranne, Göran Stranne, Göran “Moffa” Hagfors och Olle Hjortsberg.
Succé på Bygdegården. Den30 maj 1964 gjorde The Din Beats succé på Häggdångers bygdegård, närmare 300 personer kom och dansade till den populära orkestern. Danserna på Häggdångers byggdegård har nu på allvar börjat konkurrera med danserna på Folkets Park och Brännaborg i Härnösand.
The The Dean Beats spelar på läroverket i Härnösand.
The Dean Beats / Ollle Hjortsberg. Senare trummis i storbandet Leif Kronlunds
The Wallets 1966 / Härnösands yngsta orkester? Två i gänget är 13 år och den tredje är 11 år men kan trumma för det. Dessa tre bildar The Wallets Härnösands yngsta popgrupp. Bas för bandet är 13 årige Kjell Edlund. Kjell spelar komp-gitarr medan Sven-Gunnar Westin också han 13 år, spelar solo-gitarr och elvaårige Kenneth Härnström dunkar trummor för allt han förmår. I tre månaders tid har de tre spelat ihop, ungefär varannan dag träffas de hemma hos Kjell för att träna.
Framträdanden har de också hunnit med trots sin ringa ålder. Ett par lördagarkvällar har de spelat i pausen vid dansen på Babelsberg i Kramfors och de har också framträtt på Vanföreanstalten. De har skaffat sig en fullständig utrustning med förstärkare och allt. De mesta har de köpt begagnat men det kostar ändå…… Än så länge spelar de låtar som gjorts av andra band, berättar Kjell. Helst då sådana som gjorts av favoriterna Tages, HepStars, Dee Jays m.fl. Vi kommer nog med låtar som vi gjort själva vad det lider.
Tre medlemmar i bandet tycker de nu är en smula för lite. Det låter lite tamt, menar de. Därför planerar grabbarna att utöka sitt popband med en fjärde medlem som spelar elorgel. Ursprungligen började de spela ihop mest på kul, men nu har de blivit målmedvetna och tänker satsa på poppen. Närmaste planerna är en anmälan till en poptävling som Kamratposten arrangerar och till sommaren hoppas de kunna ställa upp i ordentliga pop-bandstävlingar.
Swinglers / Bandets medlemmar: Jan Sandström, K-G Lidén, Jörgen Nilsson, Bengt Eriksson, Anders Åberg, Nils-Bertil Mellander och Göran “Moffa” Hagfors.
Swinglers segrade i Västernorrlandsmästerskapen i pop 1967. Anders Åberg, Nisse Melander, K-G Liden, Göran Hagfors, Bengt Eriksson, Jörgen Nilsson och Janne Sandström. Många orkestrar står i valet och kvalet om de skall välja att spela ren pop eller bredda repertoaren. Sådana diskussioner inom banden har lett till många splittringar då man inte kunnat komma överens om stilriktningen. Swinglers i Härnösand är ett av de band som valt att förutom pop också spela ren dansmusik. Man inriktar sig på pop som går att dansa till och spelar också låtar som går i bossa nova stil eller har drag av Herb Alberts Tiujana Brass.
Förebild. Som förebild har grabbarna i Swinglers svenska orkestern Moonlighters. Förutom gitarrer och trummor har bandet en blåsare. Dessutom är man orginell nog att även ha en cellist. Det är Göran “Moffa” Hagfors som i bland byter ut sin bas mot cello. Det var för ca: fyra månader sen Swinglers bildades. De som slog sig ihop är: Nils Bertil Melander, som spelar orgel och dessutom är ledare för gänget, Göran “Moffa” Hagfors, bas och cello, Ander Åberg, sologitarr, K-G Lidén, trumpet och trombon, Beng Eriksson, trummor och Jörgen Nilsson sång. Planer för framtiden? Det pratas så mycket om framtidsplaner i andra band, säger Nils Bertil Mellander, så därför vill jag inte säga något.
Vi vill inte säga att vi satsar på att bli professionella musiker. Än så länge är spelningarna en hobby för oss. En hobby som ger extraknäck. Man får se framtiden an och se hur det går innan man börjar prata om att bli professionella musiker. Att Nils-Bertil är så förtegen beror inte på att gänget saknar engagemang, bl.a. har gänget spelat en vecka på hotellet Lapplandia vi Riksgränsen förutom på olika platser i landskapet.
Tommys / Bandets medlemmar: Tommy Höglund, Kurt Svensson, Bengt Berggren, Tommy Ödmark.
Tommys / Tommy Höglund, Åke Persson, Christer Pettersson, Tomas Marklund, Lars-Göran Eneroth
Garageinspelning 1966
Började med roliga timmen. Ursprungligen började han sin bana med att utbilda sig till bilplåtslagare och kom att ha en egen verkstad men det här med dragspel och musik har alltid varit något som han inte har kunnat slita sig ifrån. Som för alla andra startade allt i ungdomen. För Tommy Höglund del blev det “Roliga timmen” i småskolan. Jag tror jag att jag var en tio, elva år gammal då en klasskamrat tog med sig sitt dragspel till “Roliga timmen”. Jag tyckte det verkade intressant, så när jag kom hem frågade jag min pappa om inte jag också kunde få ett dragspel eller åtminstånde få hyra ett. Till att börja med tyckte pappa att vi kunde hyra och sedan blev det att jag satte mig framför radioapparaten och lyssnade på hur de riktiga grabbarna spelade. Efter ett tag anmälde jag mig till en 20-timmars dragspelskurs men tyvärr lärde jag mig aldrig att spela efter noter. I stället kunde jag mina läxor på gehör.
Bildade egen orkester. 1956-kom han att bilda Tommys Trio och den första spelningen glömmer han aldrig. Vi var väl 13 år gamla och vi frågade om vi inte kunde få spela gratis. Jag tror det var i Ramviks Folkets Hus. Jag vill minnas att det var ett årsmöte där och vi ringde till hon som skötte det hela. Till en början var hon inte intresserad men vi gav oss inte.
Bengt Berggren, Tommy Ödmark, Tommy Höglund, Kurt Svensson
Tommys tidigt 60-tal. Tommy Höglund, Kurt Svensson, Bobby Ödmark, Bengt Berggren, Tommy Ödmark
Grammofon som förstärkare. Då handlade det inte om några superförstärkare som dagens ungdom vant sig vid. De tre grabbarna fick nöja sig med att plugga in sina elkablar in i grammofonuttaget på några gamla grammofoner. Det måste ha varit fruktansvärt och helt olidligt att lyssna på oss då, skrattar Tommy Höglund. Men då tyckte vi att det lät bra med våra låtar i Gunnar Wiklund-tappning. I ett par, tre års tid spelade grabbarna på olika fester innan de kom in i “mopedåldern” och de fick andra intressen. Men så när Tommy blev 16 år var han där igen. Då gick han och köpte sig sin första elorgel och trion fick en kontrabasist och blev en kvartett som sedan kom att utvecklas vidare till kvintett med en saxofonist. Folk ringde ofta och ville att vi skulle spela på deras fester eller bröllop, och även jag fick påringningar om solo jobb. Bland annat spelade jag varje söndag en sommar på Spjutegården.
Härnösandsorkestern Tommys går hårt in för att bli Härnösands svar på värmlandspopen. Man satsar mer på dansmusik än på renodlad pop och stilen är en blandning av country and western, rythm and blues och Sven-Ingvars.
Namnet Tommys var lättfunnet. Tommy är förnamnet på 23-årige Tommy Höglund som är ledare för bandet och med ålderns rätt basar över de andra grabbarna. Tommy spelar orgel och trakterar även dragspel om så behövs. Hans-Åke Persson 16 år, sitter bakom trummorna. Christer Pettersson också han 16 år, spelar bas. Tomas Marklund är yngst i gänget, 15 år gammal och spelar sologitarr. 17-årige Lars-Göran Eneroth svarar för solosången och spelar kompgitarr, Lars-Göran är också den musikaliska idé-sprutan i gänget. Han har gjort ett par av orkesterns låtar och fler blir det. Bandet bildades strax före jul. Tommy hade lett ett annat band tidigare. Det upplöstes emellertid och då startade han Tommys. Nu har bandet funnit sin stil och siktar på att så småningom komma upp på svensktoppen. Ännu har man mycket av Sven-Ingvars melodier i repertoaren men gänget är i full färd att skapa sin egen repertoar. Det var kanske lite kärvt med spelningar i starten, berättar Tommy. Men nu har det lossnat på allvar. Engagemangen hopar sig och gänget har fullbokat för hela sommaren på olika platser Västernorrland.
Turné Efter år av långa turnéer och resor land och rike runt har Tommy Höglund blivit det han egentligen alltid drömt om, en riktig “Svensson”. Men fortfarande tar musicerandet en stor del av tiden i anspråk. Två till tre dagar i veckan, minst. Det skall repeteras och det ska samlas in nytt material till Leif-Tommys trio. Ändå går allt i ett lugnare tempo än vad det gjorde då det bagav sig för den nu 47-årige Tommy Höglund. När han sitter där hemma i vardagsrumssoffan på Hälletorpsvägen i Härnösand, kan han i lugn och ro fästa blicken på de två LP-skivororna i guld och LP-skivan i silver som sitter inramade på väggen, och tänka tillbaka på åren i folkparkerna med Emil Ford och Larry Finnegan. Han kan också lugnt konstatera att den egan kompositionen “Linda” börjat spelas allt mer av svensktoppsbanden och att det då och ramlar in en slant från STIM. Ja, det var mycket jobb i slutet 60-talet, säger han. Det gick så pass bra för oss att vi fick göra två LP-skivor. När det begavs sig som bäst for han land och rike runt med Sven-Erics och spelade på dansbanorna på heltid. Idag består hans vardag av bussar och åter bussar på Bussbolaget på Bondsjöhöjden.
Vill fortsätta att komponera. Leif-Tommys kommer aldrig att sluta upp med spelandet, säger Tommy Höglund. Vi kommer antagligen att sluta som ett PRO-band, skrattar han. Det kan låta lite tokigt men det är faktiskt sant. Idag har han gått ett steg ännu längre i sitt musicerande. Den egna hitlåten “Linda” har gett honom blodat tand och komponerandet vill han gärna fortsätta med. Och emellanåt får han beställning på flera melodier.Vilken härnösandsbo har inte hört Jubileumsvalsen på Öbackaskivan som spelades in till 400-årsjubileet? Även närradion har hört av sig med en beställning om en signaturmelodi.
Tommy Höglunds Popband
Sven-Erics. Med grabbar från Tommys. Sven-Eric Mörtsjö, Tommy Höglund, Åke Persson, Tomas Marklund, Christer Pettersson.
The Hunters: Åke Persson, Christer Petterson, Bo Ödmark, Lars-Göran Eneroth. / Hela Murbergsvägen genljöd av svängande poprytmer när The Hunters repeterade. 1965-07-29 – Hela Murbersvägen genljöd på tisdagskvällen av svängande poprytmer. En av de många som stannat till för att lyssna till välljudet ringde upp VA och föreslog ett besök. Poptonerna visade sig strömma ut från ett garage på Murbergsvägen 26. Fyra skolgrabbar i 14-15 årsåldern hanterade där med häpnadsväckande elegans tre gitarrer och en trumma. De kallar sig The Hunters och bär trevliga kortklippta kalufser. Nu på sommarlovet tränar de mest varje kväll. Kvarterets smågrabbar satt storögt beundrande och “diggade” musiken på sockerlådor och säckar. C:a ett år har de spelat tillsammans, men än så länge har de mestadels framträtt på skoldanser och i klubbsammanhang. Eftersom ingen av dem är notkunnig tar de ut bitarna på gehör. De komponerar gärna egna versioner och dessutom hittar de ofta på nya låtar själv. För det krävs både fantasi, och musikalitet förutom teknisk begåvning. Att The Hunters, som de kallar sig, är rikt utrustade i alla tre avseende intygas villigt av både grannar, kvällsflanörer och VA:s utsända. Garaget tillhör “trummisen” Hans-Åke Perssons pappa.- Ja nu får bilen stå ute, säger han. Säkerligen finns det en mängd ungdomar som går och drömmer om att få starta ett sådant här musikgäng. det är ju också en ovanligt vettig och kul fritidssysselsättning. Men alla har tyvärr inte pappas garage att till gå. Borde inte stadens beslutande föder se till att det finns lokaler för sådana här spelsugna ungdomar.
Poporkester på Missionskyrkan. 1965-04-10 – Den som passerade förbi Missionkyrkan i Härnösand på fredagskvällen kunde inne från ungdomslokalen höra något som man väl inte är van vid. Där spelades nämligen popmusik hämtad från tio i top, svensktoppen och allt vad det nu heter. Detta ovanliga initiativ att engagera en poporkester, svarade SMU:s juniorgrupp för. Man hade också till den här aftonen inbjudit juniorer från Ullånger. Det var närmare tjugo ungdomar som hade stuvat sig i bilar för att gästa härnösandarna. En bordtennismatch mellan de båda juniorgängen hann man också med, för förfriskningar som man lät smakas.
The Hunters / Åke Persson, Christer Pettersson, Bo Ödmark, Lars-Göran Eneroth
Skoldanser. C:a ett år har de spelat tillsammans, de har oftast framträtt på skoldanser och i klubbsammanhang. Eftersom ingen av dem är notkunnig tar de ut låtarna på gehör. De komponerar gärna egna versioner och dessutom hittar de på nya låtar själva. För det krävs både fantasi och musikalitet förutom teknisk begåvning. Att The Hunters, som de kallar sig, är rikt utrustade i alla tre avseenden intygas villigt av både grannar och kvällsflanörer. Murbergsvägen gengöd av svängade pop rythmer när The Hunters repeterade. Fyra skolgrabbar i 14-15 års åldern hanterade med häpnadsväckande elegans tre gitarrer och en trumma. De kallar sig “The Hunters” har trevligt kortklippta kalufser.
The Busters. Bandets medlemmar: Göran “Jösse” Flodin, Bengt Hemström, Lennart Dahlbom och Stig Johansson. The Busters från Härnösand bildades i början av 60-talet. Grabbarna “repade” oftast i nuvarande Hemströms tryckeri på Tullportsgatan i Härnösand. Skoldanser var populära tillställningar på 60-talet och The Busters spelade på många anrika ställen. Frideborg, Läroverket, Sjöbefälsskolan och Häggdångers Byggdegård var populära ställen.
The Busters
Group 66 Bandets medlemmar: Peter Almqvist gitarr, Jörgen Nilsson sång & gitarr, Rolf Maul orgel, Kurt Jansson bas “Klasse” Näslund trummor (syns ej på bilden)
Segrade. Group 66, Utansjö, segrade efter en sylvass strid med Blue Stars, Härnösand, sedan en extra utslagningsomgång spelats. Chepp Steppers, Kramfors och Dean Beates, Härnösand blev trea respektive fyra. Jonny Burger, Junsele blev segrare bland soloartisterna, Kerstin Granberg, Forsmo tvåa och lena Nyström, Ullånger trea. Tage Johansson var konferencier och folkparkschefen Rune Göransson fördelade blomster och priser inför de jublande fansen
Barnens dag. Barnens dags “Top i pop” blev en strålande framgång för arrangörerna och sammanlagt vid de tre olika tävlingstillfällena har 6000 lyssnat till de 11 popband och sex soloartisterna. Finalen på sommarteatern i Folkets Park på lördagskvällen blev en uppåt tillställning med omkring 1000 ungdomar som jublade åt prestationerna av de fyra finalorkestrarna.
Bengt Andersson M.fl Medlemmar: Leif Olsson kompgitarr, Bengt Andersson sologitarr, Göran Hagfors bas, Rolf Olsson trummor
Bengt har spelat i många band, här med The Busters som senare fick byta namn till Lennes Combo.
Första bilden på ”Lennes Combo” The Busters ombildades i början på 60-talet efter att Stig Johansson hoppat av. Anders Åberg och Bengt Andersson kom in i bandet och namnet blev Panthers. Efter ett tag uppdagades att namnet Panthers var upptaget varför det nya namnet blev Lennes Combo med Lennart Dahlbom som leadsinger, Göran ”Jösse” Flodin på trummor, Bengt Hemström på bas, Anders ”Åba” Åberg på sologitarr och Bengt ”Benka” Andersson på kompgitarr och sång. Bilden är tagen i Bondsjögården i Härnösand
Namnbyte. The Panthers fick byta namn till Lennes Combo på grund av det redan fanns ett band i Ljusdal med det namnet. Bandets medlemmar: Lennart “Lenne” Dahlbom, Göran “Gösse” Flodin, Bengt Hemström, Anders “Åba” Åberg och Bengt Andersson. Bandet hade många spelningar på Häggdångers Bygdegård, vilket var ett populärt dansställe i Härnösand på 60-talet.
The Blue Stars. Bandets medlemmar: Lennart Näsström, Jan Sandström, Bengt Eriksson, Leif Svensson och kapellmästare Nils Bertil Melander.
Blue Stars populärt band på 60-talet
Saftpiraterna. Medlemmar: Sune Rystedt och Sune Ribbenvik (Söderlund). Bakre raden: Ulla Formgren, Agneta Jonsson och Elsie Marie Formgren Den pigga och välsjungande kvintetten “Saftpiraterna” blir ett av inslagen i BD-revyn. Saftpiraterna debuterar vid barnens dag i öbacka. härnösands folkets park 7 sept. 1967
I dag slår Barnens Dag i Härnösand upp portarna och bara vädrets makter är nådiga kommer det att bli en folkfest av stora mått. Arrangörerna har inte sparat på några mödor för att både äldre och yngre BD-besökare från när och fjärran skall verkligen trivas. I Folkets Park där Hallbergs stora tivoli slagit upp, går en stor del av tredagarsfesten av stapeln. På fredagsafton spelar på Torget härnösandsbandetn New Ouismen, Smoke Stacks och Ups and Dawns om titeln “Best coming band” och på lördag går fem poporkestrar in i musikstriden. BD-generalen Vilhelm Tell har bågen spänd och siktar in sig på en femetta.
Folkets parks sommarscen. Det sjöngs och spelades, gnolades och sminkades för hela pengen på Folkets parks sommarscen i Härnösand när BD-revyn “Skämt i femti” genrepade på torsdagskvällen. “Revydirektör” Arne Sundin och hans flitige assistent Folke Blomberg “Blåbär” dirigerade sina aktörer i de olika sketcherna och sångnumren med glatt humör. Glatt humör är förresten den slogan man kan behäfta BD-revyn med. Det allra mesta i “Skämt i femti” är nytt och friskt och kommer väl att motsvara de förväntningar man kan ställa på en sådan här anrättning
Saftpiraterna heter ett hootenany sextett från Älandsbro. På grund av halsbölder, värnplikt m.m. kunde vi bara samla hälften av medlemmarna till en bild. Gänget består i sin helhet av Agneta Jonsson: Orgel. Else-Marie och Ulla Formgren: Gitarr. Sune Rystedt: Bas: Sune Ribbenvik (Söderlund) och Sven-olof Lagerstam sång.
Sånggruppen “Saftpiraterna”. Som debuterar är verkligen hör och sevärda och en söt och välsjungande liten debutant har direktionen hittat i Yvonne Thunberg från Stigsjö. Gamle bekantingen Gustav Lindroth trippar omkring i omslagsflickan fröken Flanells skepnad och landsortsparet Britt Boman och Arne Sundin berättar från storstadsdjungeln: “Vi har försökt med tocket där”. 50-årsfirande revypappan Rune Göransson kunde inte låta bli att titta in på scenen och han sken som en sol över det han såg. Det här sköter ni toppenbra, var hans kommentar och alla såg glada ut över betyget. Jerry Holmberg som är gammal i gåle, kommer att leda det musikaliska och det betyder att aktörerna får ett bra stöd. Vi tar emot hela Härnösand med stora famnen på BD-revyn, hälsade aktörerna.
Första bilden på ”Lennes Combo” The Busters ombildades i början på 60-talet efter att Stig Johansson hoppat av. Anders Åberg och Bengt Andersson kom in i bandet och namnet blev Panthers. Efter ett tag uppdagades att namnet Panthers var upptaget varför det nya namnet blev Lennes Combo med Lennart Dahlbom som leadsinger, Göran ”Jösse” Flodin på trummor, Bengt Hemström på bas, Anders ”Åba” Åberg på sologitarr och Bengt ”Benka” Andersson på kompgitarr och sång. Bilden är tagen i Bondsjögården i Härnösand
Namnbyte. The Panthers fick byta namn till Lennes Combo på grund av det redan fanns ett band i Ljusdal med det namnet. Bandets medlemmar: Lennart “Lenne” Dahlbom, Göran “Gösse” Flodin, Bengt Hemström, Anders “Åba” Åberg och Bengt Andersson. Bandet hade många spelningar på Häggdångers Bygdegård, vilket var ett populärt dansställe i Härnösand på 60-talet.
Inspelningar. Under 60-talet fanns inte den teknik som finns idag för att göra inspelningar. Grabbarna i Lennes Combo ville naturligtvis som alla andra band göra en inspelning. 1965 gjordes en inspelning genom att hänga upp en “mick” i taket på “Härnöbaren” sedan spelades det in ett flertal låtar. Live-inspelning med: Lennart “Lenne” Dahlbom, Anders “Åba” Åberg, Bengt “Benka” Andersson, Göran “Gösse” Flodin och Tommy Höglund.
Julskytning. De fyra unga medlemmarna i popbandet “Lennes Combo” i Härnösand blev både besvikna och arga på söndagsaftonen i samband med julskyltningen i Härnösand. De medverkade med en julshow i Barrdunges julskyltning vid storgatan och hade åtagit sig fyra framträdande. De hade inte hunnit mer än nätt och jämt avslutat sin första avdelning då de fick förbud från polisen att spela vidare. Någon klar anledning till förbudet fick de inte reda på, säger de. Den här delen av Storgatan var inte, som delen norr om Nybrogatan, avstängd för trafik men någon trafikstockning, som motiverade ett förbud för popbandet att spela tyckte varken pojkarna eller publiken på gatan förelåg. Bandet hade redan tidigt föregående vecka skaffat sig ett tillstånd att spela i firmans julskyltfönster och det var även beviljat av ordningspolisen, framhåller pojkarna för sin del.
Spelförbud. Publiken kände sig lurad och ville inte tro oss när vi talade om att vi fått spelförbud av polisen. Vi erbjöd oss att dra ner ljudet om det var detta som ansågs störande, men det hjälpte inte. Det talas så mycket om att ungdomen inte vill hjälpa till och att den bara står och hänger i gathörnen. Här ville vi gratis hjälpa till för att locka folk, men det fick vi inte göra. Vad ská man tro om sånt här sa `de unga grabbarna, som verkade ledsna över den ringa förståelsen.
Tillstånd. Tyvärr hade inte poporkestern något tillstånd för ett sådant här framträdande, säger ordningspolisen på VA:s fråga. Firman hade visserligen tillstånd att utföra högtalarmusik, men då får det inte bli något showbetonat framträdande. Det ät möjligt att pojkarna inte visste om den bestämmelsen. Hade en ansökan gjorts, om att framföra en julshow, hade säkert gatan avstängts för fordonstrafik och polis placerats där. Sådana framträdanden drar nämligen betydligt större publik än “vanlig skyltning”.
Impedance. Bandets medlemmar: Tomas Marklund, Tryggve Grundström, Anders Åberg, Bengt Eriksson.
Hit Stutzers 1968 / Kurre med Mia. / Lars Strömmer, Mia Lundberg, Torbjörn “Tobba” Englund, Ola Gäderblom och Krister Nordlund.
Stenstolpar blev popbands räddning. Popbandet “Hit Stutzers” från Härnösand hindrades tack vare tre stenstolpar att köra ned i en sjö tidigt på söndagsmorgonen. Den våldsamma olyckan inträffade i Mosjön, mitt på sträckan Kramfors-Sollefteå efter riksväg 90. Tursamt nog undkom alla oskadda.
Bilkrasch stoppade inte “The Stutzers”. Trots den våldsamma bilkrasch på Mosjöskogen stod Härnösands-orkestern The Stutzers på scen och spelade på Verdandi lokalen i Klockestrand. Förutom “Hit Stutzers” spelade även “Tommys” från Härnösand en stund på kvällen. Planer finns att “The Stutzers” skall göra en liten turné i Tyskland till sommaren.
Mats Sundbergs 1985. Bandets medlemmar: Tomas Marklund, Ingemar Öhman, Bengt Eriksson, Benneth Eklund, Mats Sundberg
Bandets medlemmar: Erik Olnéus, Örjan Lidén, Kjell Hägglund och Jan Anders Ekman. Chemikal Dust är ett av nytillskotten i Härnösands popvärld. I ca en månad har Erik Olnéus, Örjan Lidén, Kjell Hägglund och Jan Anders Ekman spelat pop ihop.
Bandets medlemmar: Kjell-Erik Näslund, Bengt Sundström, Anders Westerholm och Leif Wållberg. Lady Janes håller till i Häggdånger, men med tanke på den blivande storkommunen har vi även räknat in dem bland Härnösansbanden. Bandet håller sig något åt svensktoppstilen och ägnar sig mest åt dansmusik. De som “gör” bandet är Kjell-Erik Näslund, Anders Westerholm, Bengt Sundström och Leif Wållberg.
Bandets medlemmar: Kjell Edlund, Kjell Nordstrand, Kenneth Hänström och Ove Gerdin. Love Generation är ett popband i de yngre årgångarna.
Bandets medlemmar: Torsten Sandberg, Olle Tirén och Sven Gunnar Westin. Creaters är en trio som kan göra anspråk på att vara Härnösands yngsta popband. Genomsnittsålder på Torsten Sandberg, Olle Tirén och Sven Gunnar Westin är drygt 13 år.
Bandets medlemmar: Sten Gustin, Ulf Gustin, “Flosse” Flodin, Svante Blomqvist och Stig Norberg. Odds and Ends en motvikt till popens sirapsballader. Odds & Ends har cirka ett år på nacken och på den tiden har bandet nått en framskjuten position bland stadens band. Gänget kör en ganska frän pop och hämtar inspiration frän Jimi Hendrix och Erik Clapton.
Bandets medlemmar: “Modde” Wiberg, Dennis Kjellin, Bengt Mattsson, och Torbjörn Sundell. Ups and Downs spelar ren pop fast i den mjukare stilen.
Det går framåt för Öbackas pop-hopp. Ups and Downs på skiva i vår. Förlåt att vi har det lite stökigt just nu, sade killarna i Ups and Downs när vi kom för en liten pratstund med dem. Men det är så att vi håller på att banda in låtar för en eventuell skivinspelning.